hurriyet

7 Ocak 2013 Pazartesi

Elmalı Mlföy - Kek (Klasik)






Elmalı Milföy

Tarifi: 12 adet milföy  hamuru - 3 orta boy elma- 3 yemek kaşığı toz şeker - kuru üzüm -  ceviz - tarçın 

Yapılışı: Elmalar küçük şeritler şeklinde doğranır (rende yapılabilir) şeker ,kuru üzüm, tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır.Pişirilmiyecek . Milföyün içine dolu dolu harçtan koyup üçgen şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt kaplı tepsiye dizilip üzerine su sürülür , toz şeker serpilir . 160- 180  derecede kabarıp kızarncaya kadar pişirilir.  Çok pratik bir tariftir . Afiyet olsun...                                                                                              

 Kek (klasik)








Tarifi: 3 yumurta - 1,5 su bardağı toz şeker -  1 çay bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı süt - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un - 1 yemek kaşığı kakao - portakal kabuğu rendesi - üzüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar