hurriyet

25 Ocak 2013 Cuma

Tel kadayıflı muhallebi

TEL  KADAYIFLI  MUHALLEBİ

 
 

Tarifi :

             250 gr tel kadayıf
             1 su bardağı ceviz (Ben taze fındık kullandım)
             100 gr tereyağ ( 3 yemek kaşığı )
             4 yemek kaşığı toz şeker
 kadayıfı tereyağ ile kavurun (helva yapar gibi) kısık ateşte penbeleşmeye başlayınca
 şekeri ilave edin.

Muhallebisi :

             1 kg süt
             1 su bardağı toz şeker
             3 yemek kaşığı tepeleme un
             2 nohut büyüklüğünde damla sakızı (çok az şekerle dövülecek)
             1 tekli paket toz krem şanti
toz krem şanti (Dr. Oetker )dışında muhallebi hazırlanır. Toz krem şanti ilave edilp mikser ile iyice çırpılır.
 Dikdörtgen borcama kavrulan kadayıfın ve cevizin yarısı serilir.Üzerine muhallebi en üstüne kalan kadayıf ve ceviz yerleştirilir.Soğuduktan sonra afiyetle yenilir...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar